top of page

VVD-Liberaal2000 Campagne gemeenteraadsverkiezingen 2022

De politieke partij VVD-Liberaal2000 was vele jaren een van de vier oppositiepartijen in de gemeenteraad van de gemeente Voorst. DasTof werd medio 2021 gevraagd om samen met bestuur en fractieleden een campagneplan te maken voor de verkiezingen van het jaar 2022. Doel: een ander geluid, zichtbaarheid en een offensief tegen de gevestigde orde (coalitie).

We hebben samen met de mensen een aantal brainstormsessies gehouden. Interactief bezig zijn met elkaar resulteerde in enorm veel energie, heldere ideeën en een plan de campagne waar iedereen zich betrokken bij voelt, want het is mét elkaar gemaakt. 

 

'Jouw stem, onze opdracht' werd de nieuwe slogan. Het logo werd wat bijgeschaafd en aan tafel gaven we nieuwe vormen aan het partijprogramma. Kort, overzichtelijk, snel leesbaar, concreet. ​

Dichtbij de mensen staan, dat bereik je onder meer door je te kunnen identificeren. 

727A9704-def.jpg
727A0277.jpg
727A0022.jpg

Politiek is mensenwerk.
Maak het tastbaar! 

Het is van oudsher dat de burger en politiek mijlenver van elkaar afstaan. Veel mensen beleven politieke vraagstukken als iets 'van hogerhand' en 'daar heb ik niets mee'. Maar wat, wanneer besluiten vanuit de overheid jou rechtstreeks  raken?

 

Een bouwbesluit dat ervoor zorgt dat er buren in je 'achtertuin' komen wonen? Verlenen van een vergunning voor een camping, waardoor er meer verkeer door jouw straat komt? 

Wij kozen voor beelden die leiden tot identificatie. Oftewel, leden van de fracties maar ook inwoners van de gemeente Voorst in beeld. Mensenwerk dat de campagne tastbaar maakt. 

727A0167-def.jpg


JOUW STEM
ONZE OPDRACHT

De boeren in Nederland liggen onder vuur, maar is dat wel terecht? Een thema dat juist in een plattelandsgemeente als Voorst 'hot' is. 

De boer is onze voedselproducent en een bedrijf dat juist zelfvoorzienend kan zijn door zon op de daken van de schuren, kleine zonnevelden op het land en ook op andere wijze sterk op weg is om voorop te lopen in duurzaamheid. 

VVD-Liberaal2000 steunt de boeren als bedrijf en maakt zich had voor toekomstige generaties. Het beeld vertelt het verhaal. 

Boeren zijn de bedrijven van de toekomst! 

De portefeuille 'Sport'

Het uitbeelden van sport gaat nog altijd het meest direct via de bal. Op een vroege zaterdagochtend, terwijl de dauw nog op de velden ligt, met de fractieleden en figuranten de velden op. 

 

Portefeuillehouder Gerard poseert en houdt de ballen hoog. Hij staat op een verkiesbare plek op de kandidatenlijst. Identificatie is er met vooral ouderen die volop in beweging zijn. 

727A9753.jpg

Ieder kind moet kunnen sporten! 

Een stelling en streven binnen de gemeentegrenzen van Voorst. Hoe kun je dat beter uitbeelden dan het kind centraal stellen? 

Via de fractieleden werden links en rechts kids opgetrommeld die wel een balletje wilden trappen of gooien. We stelden niet teveel vragen, maar lieten ze vooral lekker spelen en af en toe stoppen voor de camera. 

Zeg nou zelf; dit Johan Cruijfje onder de basketballers is toch om te stelen? 

727A9769-def.jpg

Met de poten in de klei! 

VVD-Liberaal2000 wil dicht bij de mensen staan en er ook op duiden, dat zij staat voor wat zij zegt en doet, de rug kan rechten en niet bang is om smerige schoenen te krijgen. Deze groepsfoto van de 8 fractieleden is dan ook letterlijk in de klei gemaakt; de Voorster klei. 

Het idee van de compositie kwam van de fractieleider; thema Peaky Blinders (Maarten, foto daarvan is wel tof) met uiteraard een dikke vette knipoog naar 'de gangsters'.

Deze foto werd in de media gebruikt als start van de campagne. De presentatie van de fractieleden (op de verkiesbare plaatsen) als ook het partijprogramma. 

Loop-Def.jpg
bottom of page